Путин е наредил да бъде свален пътнически самолет през 2014 година

0
Беше ми казано: самолет на път от Украйна за Истанбул е бил отвлечен, похитителите искат да кацнат в Сочи
Беше ми казано: самолет на път от Украйна за Истанбул е бил отвлечен, похитителите искат да кацнат в Сочи

Руският президент Владимир Путин е наредил да бъде свален пътнически самолет, на който се твърди, че е имало бомба и е имал за цел да удари церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в руския черноморски курорт Сочи през 2014 г. Това обявява той в нов филм.

В двучасовия филм, публикуван онлайн, Путин изтъква, че му е било заявено, че самолет от Украйна за Турция е бил отвлечен точно преди началото на Олимпийските игри, пише News.bg.

Било е установено обаче, че тревогата е фалшива и самолетът не бил свален.

Филмът излиза в навечерието на президентските избори в Русия на 18 март, които той се очаква да спечели безапелационно. Алексей Навални, най-изявеният лидер на опозицията, получи забрана да участва заради издадена осъдителна присъда.

"Беше ми казано: самолет на път от Украйна за Истанбул е бил отвлечен, похитителите искат да кацнат в Сочи", посочва Путин във филма, уточнява "Ройтерс".

Пилотите на турския Боинг 737-800, летящ от Харков за Истанбул със 110 души на борда, са заявили, че пасажер има бомба и им е казал да отклонят самолета за Сочи.

Във филма Путин разкрива, че служители от силите за сигурност са му казали, че аварийната процедура в такава ситуация била да се свали самолета.

"Казах им: действайте според плана", допълни руският държавен глава.

Минути по-късно той е получил друго обаждане, в което е бил информиран, че всичко това е фалшива тревога. Той пристигнал на олимпийския стадион в Сочи скоро след това.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди разказа на Путин.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари