Заснеха свръхмодерни руски изтребители над Сирия

0
Машини от проекта Т-50 "ПАК ФА" са кацнали на авиобазата на руските ВКС Хмеймим
Машини от проекта Т-50 "ПАК ФА" са кацнали на авиобазата на руските ВКС Хмеймим

Тази нощ стана известно, че два от свръхмодерните руски изтребители от пето поколение Су-57 (проект Т-50 "ПАК ФА") са били заснети в небето над Сирия, предава "Русская весна", цитирана от Епицентър.бг.

Многофункционалните машини от проекта Т-50 "ПАК ФА" са кацнали на авиобазата на руските ВКС Хмеймим като част от група военни самолети. В нея влизат още 4 изтребителя Су-35С, 4 щурмовика Су-25 и самолет за далечно радиолокационно засичане и управление А-50. Новината съобщават сирийски активисти от град Джебла, които са заснели видеото. 

Както вече бе съобщено, новият руски изтребител от пето поколение Су-57 е разработен от котструкторското бюро "Сухой". В края на януари 2018 г. новите самолети бяха въоръжени с високоточни средства за поразяване от ново поколение, създадени от корпорацията "Тактическо ракетно въоръжение". 

На 5 декември 2017 г. бе и първият полет на Су-57 с нов двигател, който дава на самолета уникални преимущества във въздушния бой. 

В началото на февруари се появиха съобщения, че руският президент Владимир Путин е наредил засилване на руското военно присъствие в Сирия, след като на 3 февруари ислямисти свалиха руски щурмовик Су-25, а пилотът майор Роман Филипов се взриви с граната след престрелка с терористите. 

Повечето модерни руски самолети бяха изтеглени от Сирия, след като в началото на декември 2017 г. руският президент обяви победа срещу ислямистите. След свалянето на майор Филипов, обаче, в Близкия Изток бяха пратени по-новите самолети Су-30 и Су-35. Те са способни да извършват мисии на по-голяма височина и са недостижими за противоракетните системи на бунтовниците. 

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари