Ивелин Попов зарадва онкоболни деца в Казан

0

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов донесе радост и емоции в трудното ежедневие на болни от рак деца.

Офанзивният футболист на “Рубин” гостува в дома “Роналд Макдоналд” и онкологичното отделение на детската болница в Казан. Въпросният дом е изграден в комплекса на клиниката в руския град, като в него се настаняват малчугани и роднините им от други краища на региона, пише 24 часа.

Почти всеки ден се провеждат мероприятия, които да направят по-лек престоя на децата. Те са развличани с различни игри и дейности.

Именно в едно такова гост бе Ивелин Попов. Посещението на новия лидер на “Рубин” бе свързано с предстоящия 60-и рожден ден на клуба.

Прието е, когато имаш рожден ден, да получаваш подаръци. Ние обаче решихме да постъпим по друг начин”, написаха в сайта на “Рубин”.

Ивелин занесе в дома дарове за децата. Един от тях бе специална торта за рождения ден на “Рубин”. Попов лично наряза парчетата и ги раздаде на децата. Те получиха от него и картички с автографа му.

Преди това българинът разгледа дома и наблюдаваше как децата рисуват. От тях пък той получи благодарствена грамота за посещението си.

“Впечатлен съм, че в Казан има изграден подобен дом”, заяви Ивелин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари