Трагедия в руския град Кемерово

0

Броят на загиналите в пожара в търговския център "Зимняя вишня" в руския град Кемерово е 37.

По-рано в неделя вечерта броят на издирваните хора наближаваше 60, 40 от тях са деца.

Пламъците са тръгнали от последния четвърти етаж около 13 часа. От горящата сграда са спасени 20 души, други 100 са евакуирани.

В градската болница са 17 души, сред които 7 деца. Двама възрастни са в тежко състояние, съобщава БГНЕС.

Полицията установява къде са хората, които биха могли да се намират в мола по време на пожара и които не могат да бъдат открити от близките им.

В списъците са над 50 души, много от които носят една фамилия. Това са членове на семейства в списъците са основно деца на възраст между 5 и 17 години, възрастните са около 10 души.

ТАСС съобщи, че в пожара са загинали и около 200 животни от зоопарк, който е бил на третия етаж на сградата.

"Защо не са спасявали нашите деца? Казвам им, там са децата ми, а те: "Сега ще го локализираме" ... Можеха спокойно да ги измъкнат, стълбите не бяха задимени ... Вашето МЧС въобще не е подготвено", казват жители на Кемерово.

"Имат ли шанс децата ни или не? Там е дъщеря ми на пет и синът ми на 9. А първият ми син загина в Кавказ. Как да живея с това, кажете ми, моля ви?", пита мъж, който не знае къде са децата му.

Гражданите поискаха от властите на всеки 20 минути да съобщават какво се случва по време на пожара. "Кажете какво става, кои етажи сте проверили, къде сте намерили живи, не сте намерили - мъртви сте намерили. Не разбираме защо вече пет часа чакаме, никой не казва какво се случва", пита един от хората представителите на властта.

"Огнището е стая с батут. Предварителната версия е, че едно от децата е имало запалка, това е предварителната версия, именно от тази стая с батута е започнало горенето на дунапрена, точно в басейна с дунапрен, който просто е избухнал като барут", разказва пред журналисти Владимир Чернов - заместник на губернатора на областта.

През последния час бе съобщено, че са открити 13 тела на загинали в кинозала в мола, общият брой до този момент приближаваше 40.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари