Млад полицай загина след изтощителна тренировка

0

19-годишен аржентински полицай почина, а други 14 бяха хоспитализирани, след като младите кадети са били подложени на изключително тежка тренировка в голяма горещина - над 40 градуса по Целзий, информира БГНЕС.

Това, което този ден младите момчета са били принуждавани да изтърпят, не е било тренировка. Те са били малтретирани, удряни и тормозени всячески", разказва братът на починалото момче по радио „Ла Патриада“. Емануел Гараи е починал в събота, пет дни след като е бил приет в болница с тежко обезводняване след изтощително учение в Риоха, североизточната част на страната. Още 14 от неговите колеги са приети в болница със сходни симптоми.

Срещу отговорниците за тренировката е подадена жалба в съда от роднините на починалото момче и на пострадалите му другари. Те твърдят, че отношението към младите полицаи по време на учението е било престъпление.

Изтощителната тренировка, за която те не са имали необходимата физическа подготовка, е била провеждана под лъчите на палещо слънце, при температури над 40 градуса по Целзий, като на кадетите е било забранено да пият вода, разказа представител на местните власти.

Започнало е разследване, а прокуратурата е разпоредила арест за четирима комисари и четирима офицери, които са обвинени в убийство и неизпълнение на служебните задължения.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари