Картина на Дядо Коледа предизвика скандал в Ню Йорк

1

Художник показа картина на изобразяваща разпнатия Дядо Коледа пред катедралата "Св. Патрик" в Ню Йорк​, навръх Бъдни вечер - проект, който е изтъкан от жестокост според минувачите, съобщава Artprice, цитирани от БГНЕС.

Картината на Роберт Кенедела, която изобразява Дядо Коледа, висящ от кръст над купчина коледни подаръци, е извадена от галерия в Манхатън, след като там получили много оплаквания. Така че художникът я занесъл право пред катедралата в сърцето на Ню Йорк в неделя вечер - за ужас на празнуващите.

"Трябва да бъдете наистина глупак, за да се опитате да съсипете така Коледа за деца и семейства, които идват на литургията", каза съветникът на града Джо Борели. Хората, които се разхождат по Пето авеню на Бъдни вечер, също изразяват възмущение от картината. На много родители се налага да обяснят на децата си, че Дядо Коледа е добре.

Според Кенедела картината се смята за противоречива от самото начало, но по погрешни причини.

"Поставих творбата си точно пред Св. Патрик, защото винаги съм мислил, че ако картината е там на Бъдни вечер и хората я видят по време на службата ще разберат какво се е случило - как комерсиализмът наистина е изместил това, което е едно от най-религиозните събития в историята. Това беше цялата идея".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари