Bitcoin с нов рекорд

0
През последните 24 часа цената на BTC отново се увеличи
През последните 24 часа цената на BTC отново се увеличи

Миналата седмица Bitcoin се раздели на две валути – Bitcoin и Bitcoin Cash, но това не попречи на класическият биткойн за пореден път рекордно да поскъпне.

Преди няколко месеца цената на 1 BTC превиши $2000, а през юни курсът на биткойна отново се увеличи, този път с около 10%. А през последните 24 часа цената на BTC отново се увеличи, този път явно за сметка поевтиняването на Bitcoin Cash с 30%. Сега някои борси търгуват BTC за $3200, а финансовите експерти обясниха причините за ръста на цената на биткойна.

Към днешен ден капитализацията на Bitcoin приближи $52 милиарда. Причината за това увеличение е новата криптовалута Bitcoin Cash (BCH), която официално бе представена на 1 август. BCH дублира блокчейна на оригиналната BTC и всеки притежател на Bitcoin получи същия брой монети Bitcoin Cash.

Не всички пожелаха да работят с Bitcoin Cash. Така например, Coinbase отказа да работи с новите цифрови монети, но сега се увеличи юридическия натиск върху компанията и тя явно ще бъде задължена да работи с BCH,

Първоначално курсът на Bitcoin Cash достигна $555, а в сряда се покачи до $727. Ден по-късно цената на BCH падна до $220. Експертите са много скептични към Bitcoin Cash и считат, че с тази валута засега нищо не може да се направи, понеже нейният добив не е рентабилен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари