Родители отиват на съд, защото кръстили бебето си Бенито Мусолини

0
Съдът на град Генуа настоява името на детето да бъде сменено
Съдът на град Генуа настоява името на детето да бъде сменено

Съдът на град Генуа призова да се явят пред него родителите на 14-месечното момче Бенито Мусолини, тъй като настоява да сменят името му.

Случаят беше повдигнат от в.„Гадзета ди Парма”, тъй като детето е родено именно в Парма преди повече от година.

Според всекидневника детето на семейство Мусолини било наречено на името на дядо си Бенито, а не на фашисткия диктатор с това име, предава 24 часа. След раждането му в Парма нито общинските служби, нито местната болница имали някакви проблеми да регистрират бебе с това име. Те започнали едва след преместването на родителите в Генуа.

Местният съд и общинските служби изявили претенции името на детето да се смени, за да не се получава „опасната” комбинация с фамилното име, напомняща за диктатора Мусолини. Родителите на детето обаче са готови да водят съдебна битка, за да запазят името на детето си. Според тях бабата на момчето изявила желание внукът й да носи името на съпруга й.

Тези дни и друг съдебен случай с име на бебе доведе до полемики в италианските медии. Това стана, след като в Милано бяха привикани от Прокуратурата родители на момиченце с име Блу (в превод – синьо). Властите поискаха поставянето на друго име на детето, тъй като избраното от тях не е показателно дали полът му е женски или мъжки.

Родителите на момиченцето – инженер от сомалийски произход и майка италианка, обаче потвърдиха волята си детето им да носи името Блу, и се съгласиха да дадат и второ име на детето си, както поискаха властите. И второто име – Шамса, избрано от родителите, не задоволи съдиите, които се аргументираха, че пак не става ясно дали се касае за момче или момиче.

Според закона, ако съдиите не приемат името на детето, те могат да решат служебно как да се казва. В Италия обаче има и други случаи от миналото на момиченца с име Блу, но също и на момченца. Регистрирани са и два случая на бебета с име Верде (в превод – зелено).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари