Химиотерапията убива 1 милион души годишно

1
Тя възобновява тумора и прави увредените клетки още по-агресивни
Тя възобновява тумора и прави увредените клетки още по-агресивни

Защо хора като Теодора Маджарова, която се завърна на 9 май от Бразилия, се обръщат все по-често към медиуми, лечители и врачки?

Ново проучване на медицинския център Beth Israel Deaconess установи, че химиотерапията, която трябва да убива раковите клетки, всъщност е причина за бурното разпространение на болестта.

Според учените това лечение предизвиква възпаление, което на свой ред води до още по-агресивен растеж на туморите.

Един от професорите, участващи в проучването - д-р Дипак Паниграфи, доказва, че химиотерапията убива част от рака, но остават стволови клетки, които се регенерират и подновяват смъртоносната болест, пише 168 часа.

Всъщност анализът се базира на редица по-стари изследвания. Едно от тях миналата година, публикувано в Science Translational Medicine, доказва, че химиотерапията може да умножи клетките от рака на гърдата.

Проучване през 2013 г. по същата тема установи, че това лечение стимулира разпространението и растежа на раковите клетки, като същевременно уврежда здравите тъкани около тях.

Освен това въздействието й върху туморните образувания предизвиква резистентност към химиотерапията. По този начин те стават устойчиви на най-агресивните видове лечение, което прави рака далеч по-смъртоносен.

Според учените това се дължи на факта, че третирането на организма с химични вещества опустошава имунната система на пациентите. Освен това много лекари крият, че медикаментите за тази терапия са известни канцерогени.

Резултатите от изследванията в САЩ показват, че химиотерапията стимулира здравите клетки да освобождават протеина WNT16B, който прави раковите образувания още по-жизнеспособни. Според проучването в 98% от случаите, в които на болните е приложена химиотерапия, те умират от самото лечение, а не от тумора.

Международната статистика показва, че за година терапията убива един милион души.

В действителност се оказва, че химиотерапията е убила повече от 18 милиона души от началото на 2000 г. - това са повече хора от тези, които са загинали по време на войни, терористични атаки и самоубийства.

"Може това да са крайни твърдения, но на пациентите не им се обясняват рисковете от химиотерапията - споделя пред "168 часа" д-р Атанас Михайлов. -

Тя води до тотално унищожение на черния дроб, получава се токсичен хепатит, уврежда се костният мозък, като срива белите кръвни клетки и имунитета. Освен това причинява анемии, нарушава сърдечни, ритъм и накрая води до смърт от една обикновена настинка.

По думите му обаче определено има случаи, в които химиотерапията дава шанс на болните, но само при солидни тумори. Тя помага да се намали размерът им и да се премине към операция.

Въпреки това основният проблем е, че особено в България тя се използва като масово лечение и почти не се препоръчват други методи.

"Онколозите нито предлагат алтернативна терапия на пациентите, нито ги предупреждават за страничните ефекти - категоричен е д-р Михайлов. По-скоро заповеднически им нареждат да не използват имуностимуланти, билки и хранителни добавки с оправданието, че по тази начин се стимулира имуннната система, а чрез нея и раковите клетки."

Според него обаче това са пълни глупости и умело прилагана манупулация върху болните. Това го потвърждава и американско изследване, според което антиоксидантите не пречат на въздействието на лекарствата, ползвани при химиотерапия.

Учените от онкологичния център "Блок" в американския град Еванстън са стигнали до извода, че приемането на биохимичните вещества може да увеличи продължителността на живота, да усили имунния отговор спрямо раковото образувание и да допринесе за по-голяма поносимост към лечението срещу тумора. Ръководителят на изследването д-р Кийт Блок смята, че резултатите са важни за онези пациенти, които са били посъветвани от онколози да не приемат антиоксиданти, защото те могат да неутрализират ефекта от химиотерапията.

"Естествено е да се взема нещо паралелно, нашите онколози го отричат - категоричен е д-р Михайлов. - При химиотерапията организмът страда от дефицит на микролементи като селен, на витамин С и вследствие на това в XXI век има регистрирани случаи на скорбут.

Билките са мощно средство срещу туморите, но кой да ги предписва у нас? На практика няма фитотерапевти, а лекарите не искат и да знаят и грубо и агресивно се противопоставят."

Според него освен на антиоксидантите болните от рак трябва да наблягат и на упражнения, които медицината не препоръчва.

"Един британски професор е доказал, че при 30 минути дневно умерена физическа активност рецидивите на рака на дебелото черво намаляват с 50% - разказва д-р Михайлов. Да знаете някъде в България да се предлагат програми за двигателни упражнения на онкоболните? Няма."

Интересното в случая е, че около 50-60% от болните от рак хора започват да се отказват от конректни изследвания и най-вече от химиотерапия с информирано съгласие.

Вероятно затова нови анализи потвърждават, че химиотерапията убива страдащите от рак по-бързо, отколкото ако болестта не се лекува. Например професор Хардин Б. Джоунс е доказал, че хората, които отказват химичните вещества, живеят средно 12,5 години, докато тези, които получават традиционното лечение - средно 3 години.

Тоест тези, които доброволно отказват конвенционалната химиотерапия, живеят четири пъти по-дълго.

"Болните наистина търсят друго лечение чрез билки, хомеопатия, аюрведическа, китайска медицина - разказва д-р Атанас Михайлов. - Има място за различни методи, лошото е, че тези, които не носят печалба, се поставят в девета глуха линия. Фармацевтичните компании побесняха и насъскаха академиите."

Въпреки че съкращават живота, медикаментите за химиотерапията са изключително скъпи.

Зад тях стои огромен бизнес интерес и неслучайно световноизвестният проф. Рави Агарвал казва: "Кой има $600 хил. за скъпа химиотерапия, за да му удължат живота с няколко месеца?"

В напредналите страни пълен курс може да достигне и 700 000 евро годишно. Именно така западни издания установяват, че печалбите на фармацевтичната индустрия само от това перо са над $200 милиарда годишно.

Много медици подозират, че с тези пари се подкупват цели научни общности, университетски преподаватели, за да изтъкват предимствата на химиотерапията пред останалите методи.

"Всякакви компромати се изготвят, за да отклоняват хората от естесвените средства за поддържане на здравето - споделя д-р Михайлов. -

Има свидетелства за фалшифициране на резултати от изследвания за химиотерапията от редица медицински центрове, и то в Германия, Австрия и Швейцария, но също и в България."

Дори у нас бе обявено през 2016 г., че големите компании са инвестирали в лекарите 21 млн. лв.

Дали и заради това, или по много други причини химиотерапията си остава най-масовото лечение на рака в България.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари