Ветрове в Москва отнеха живота на бебе

0
Лекарите не са успели да спасят момиченцето, което било в рани от съборено дърво
Лекарите не са успели да спасят момиченцето, което било в рани от съборено дърво

Един човек е загинал в град Митишчи край Москва в резултат на бурните ветрове, връхлетели руската столица и Московска област, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Трима души, сред които тримесечно бебе, бяха хоспитализирани днес в Москва заради рани, получени при падане на дърво, съборено от силни ветрове. В Туитър московският кмет Сергей Собянин съобщи, че броят на пострадалите в руската столица е нараснал до 12 души. Лекарите не са успели да спасят момиченцето, което е било хоспитализирано и е било в крайно тежко състояние. Изказвам дълбоките си съболезнования към родителите, допълни Собянин. 

Според официални данни в Москва и Московска област пострадалите от влошените метеорологични условия са 20, уточни ТАСС. Московските власти предупредиха за влошаване на метеорологичните условия. В руската столица се очаква буря със скорост на вятъра до 25 метра в секунда и рязко понижение на температурата.

Кметът на Москва Сергей Солянин се обърна към жителите с молба да бъдат изключително внимателни. В страницата си в Туитър той написа, че службите за гражданска защита са в пълна готовност. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари