Отварят нови ГКПП на молдовско-украинската граница

0
През лятото на молдовско-украинската граница ще бъдат отворени два нови ГКПП
През лятото на молдовско-украинската граница ще бъдат отворени два нови ГКПП

През лятото на молдовско-украинската граница ще бъдат отворени два нови гранично-пропускателни пункта, съобщи началникът на Граничната полиция на Молдова Фредолин Лечари, предава „Укринформ“, цитирани от Агенция Фокус.

Никой не поставя под въпрос легитимното ни право да установим контрол върху границите си. Един от приоритетите на молдовските власти е установяването на контрол над централната (приднестровската) част на молдовско украинската граница с дължина 453 километра, която до сега не беше под контрола на конституционните власти на Молдова. Ще предприемем всички мерки по този въпрос прозрачно и под наблюдението на европейски експерти“, заяви Лечари, цитиран от кореспондент на украинската агенция.

Според него, през лятото на 2018 година ще бъде установен общ контрол на граничните пунктове Гоянул Ноу – Платонове (за автомобили) и Новосавитцая – Кучурхан (ж.п. транспорт).

„Укринформ“ припомня, че президентът на Украйна Петро Порошенко подписа Закон за установяване на общ контрол по целия периметър на молдовско-украинската граница в присъствието на премиера на Молдова Павел Филип на 12 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари