Откриват център за научна дейност на Tesla в Гърция

0
Стъпката е важна както за Tesla, така и за гръцката икономика
Стъпката е важна както за Tesla, така и за гръцката икономика

Нов център за научна и развойна дейност на Tesla ще бъде открит в Гърция под името Tesla Greece. 

В него ще продължат развитието си новите електрически моторни технологии на бранда, в който трима от топ дизайнерите са от гръцки произход. Плановете за новия център са, разбира се, от огромно значение за Гърция и Василис Апостопулос от Гръцката асоциация на предприемачите каза, че предлага безплатно собствената си индустриална фабрика като терен за тестване на новите продукти на компанията – и вече е изпратил мейл на Илон Мъск с това предложение.

До момента представителствата на Tesla в Европа са ограничени до Великобритания, Германия и Холандия. Tesla Greece вероятно ще се състои от малък екип специалисти, които ще се концентрират върху разработката на електрически моторни технологии; очаква се компанията да привлече и минимум 50 инженери от Demokritos Center for Scientific Research, център за научни изследвания в Гърция.

Очаква се и тримата дизайнери с гръцки произход - Константинос Буршас, Константинос Ласкарис и Василис Папаниколау, да се преместят в Атина, за да работят в новооткрития център. Според източници пък Костис Ласкарис, главният моторен дизайнер на компанията, е изиграл голяма роля в учредяването на Tesla Greece. Taка или иначе стъпката е важна както за Tesla, така и за гръцката икономика.

Източник: hicomm.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари