Покупките с биткойн няма да се облагат с ДДС

0
Германия призна криптовалутите за законно платежно средство
Германия призна криптовалутите за законно платежно средство

Министерството на финансите на Германия подписа постановление за признаването на биткойна за законно платежно средство.

Информацията е на Cointelegraph, който допълва, че покупките, извършени с криптовалута, няма да се облагат с данъци, пише Kaldata.com.

Постановлението бе подписано във вторник, 27 февруари, и в него се цитира решението на Европейския съд от 2015 година, определило биткойна за валута от гледна точка на данъчното облагане, едновременно с това отменило данък добавена стойност при закупуването на стоки и услуги с криптовалути.

Самото решение на Европейския съд допуска разминаване в мненията сред различните държави на Европейския съюз относно същността и регулацията на криптовалутите. Всяка страна може да има свое мнение относно биткойна – дали това е валута или стока.

Германия официално прие биткойна за валута и като се отбелязва в постановлението на Министерството на финансите, криптовалутите стават еквивалентно законно средство за разплащане и могат да се използват от участниците в транзакциите като алтернативен договорен или незабавен начин на разплащане.

Любопитно е, че по-рано тази година ръководителят на Бундесбанк Йоахим Вюрмелинг заяви, че цифровите валути, като например биткойна, трябва да бъдат регулирани с помощта на международни правила, а не на нивото на отделните нации.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари