Деца се правят на мъртви пред Белия дом

0
Аз ли съм следващият?
Аз ли съм следващият? Снимка: БТА/ AP

Седемнадесет ученици легнаха пред Белия дом, правейки се на мъртви в знак на протест срещу липсата на действия от страна на властите – след поредното клане на американска земя, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“, цитиран от Факти.бг.

Седемнадесет бяха жертвите на стрелбата в училище във Флорида, която е поредна в Щатите. Невинни деца загинаха, а основни причини за това са бездействието на ФБР и липсата на какъвто и да е контрол при продажбата на огнестрелни оръжия.

Легналите на земята деца бяха придружени от десетки ученици, студенти и родители, които също протестираха пред Белия дом. Някои от демонстрантите държаха американското знаме с надпис върху него „Аз ли съм следващият?“.

Изданието посочва, че президентът Доналд Тръмп не се е срещнал с протестиращите, защото по това време е бил на 1600 километра разстояние – в своя голф клуб в Палм Бийч. Активистите не смятат да спрат с протестите.

17-годишен ученик заяви, че тук не става въпрос за „републиканци или демократи“, а за защита на човешкия живот. 16-годишна ученичка от Вирджиния заяви, че протестира, защото Доналд Тръмп и Конгресът продължават да бездействат, въпреки че убийствата не спират.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари