Българка отказа да наеме британец на работа в собствената му страна

0
Майкъл Фаулър кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му
Майкъл Фаулър кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му Снимка: Метро

Българка отказа да наеме 39-годишен мъж на работа във Великобритания, само защото е британец.

За скандалния случай разказа потърпевшият Майкъл Фаулър пред местното издание "Метро". Консултантката по наемане на работа Пламена Иванова беше уволнена заради скандала, пише DNES.bg.

Шофьорът на тежкотоварни автомобили кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отказ с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци.

Компанията обяви, че е "напълно шокирана" от действията на Пламена Иванова, която отговаря за наемането на нови служители.

Майкъл Фаулър също останал шокиран, защото от 12 години работи като шофьор и по думите му неговите колеги са от цял свят."Нито един кандидат не може да получи отказ заради неговата националност, етническа принадлежност, пол или сексуална ориентация", посочва фирмата.

Мъжът кандидатствал по обявата, защото освен дългогодишен опит английският език му е майчин, а владеенето му било изрично посочено условие в обявата. Там пишело още, че кандидатите трябва да бъдат граждани на ЕС, но не изключвало британци.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари