Зов за помощ: Търсят се кръводарители за блъснатото от автобус момиче в София

1
Според лекарите състоянието на момичето е критично
Според лекарите състоянието на момичето е критично

Според лекарите състоянието на момичето е критично

Спешно се търсят кръводарители, особено с кръвна група А+, за блъснатото 17-годишно момиче от автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът стана около 20 часа в петък, 21 януари т. г., в "Люлин".

Момичето е в критично състояние в детската реанимация на "Пирогов" и се налагат животоспасяващи операции, за които е нужно кръвопреливане.

Призив за помощ отправиха от Танцов ансамбъл Средец в социалната мрежа, където момичето е танцувало.

Кръводаряването трябва да се извърши утре - неделя, 23 януари т. г., от 9,00 до 15.00 в Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) в София на ул Братя Миладинови 112. Търсят се кръводарители с кръвна група А+. Всички, които дарят кръв да кажат, че даряват за Александра Емилова Нинова.

"Това е нашата Алекс! Нашата танцуваща и прелестна Александра Нинова! Състоянието на детето е критично. Ако бъде стабилизирана ще се извършат множество операции, за което са казали на родителите, че са нужни кръводарители", призовават за помощ от танцовата формация.

Призивът за помощ е във фейсбук - https://www.facebook.com/EnsembleSredetz/ и всеки, които ще дари кръв нека пише под поста, за да знаем, молят ансамбъл "Средец".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари