Злото цъфти в мълчанието!

2
Ако не убиете злото, то ще убие вас. То се храни с мълчанието и тъмнината. Затова – светлина. Повече светлина! И слова!
Ако не убиете злото, то ще убие вас. То се храни с мълчанието и тъмнината. Затова – светлина. Повече светлина! И слова!

Често в коментари към мои публикации ме упрекват, че много внимание отделям на Борисов, на управляващите, на простотията. Че трябвало да не ги показваме, да не ги коментираме. Тоест да се правим, че не съществуват!

НЕ, НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!

Злото избуява и цъфти само на тъмно и в пълна тишина, пише Елена Гунчева в социалната мрежа. Светлината и възмутените думи го карат да се сгърчва и умира. Корупцията, простотията, предателството – те изискват тишина. А вие искате да им я осигурявате!?!

Разбирам, че са ви противни да ги гледате. Но още по-противно ще стане, ако ги оставите да вършат тъмните си дела, докато вие се правите, че не ги виждате и чувате! Осветете ги, насочете прожекторите към калта, към тинята, към злото. Поставете ги под светлината, всеки да ги види с най-отвратителните подробности. И...КРЕЩЕТЕ! Крещете колко са отвратителни, как това, което вършат, не е правилно, че е зло, че те са зли!

Крещете, че искате да се махнат – заедно с тъмнината, която идва със тях!

Българи, 30 години отглеждахме като отровна змия в пазвата си злия близнак на демокрацията. Отгледахме си отровна, жестока и зла диктатура. Която отрасна в нашето мълчание и в сянката, която й осигурявахме, докато порасне дотам, че да ни засенчи нас!

Те искат нашето мълчание! То е тяхната храна. Те искат да стоим на тъмно и да не виждаме това, което правят, защото тъмнината е тяхната естествена среда. Те искат да сме със затворени очи и уста. И само ушите ни да чуват това, което те ни казват!

Насочете прожекторите към злото. Крещете. Викайте, протестирайте. Ако не убиете злото, то ще убие вас. То се храни с мълчанието и тъмнината. Затова – светлина. Повече светлина! И слова!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари