Златан Ванев: Жалко за Боянка, за спорта ни и за България!

1
Обществото ни е болно, много болно. Наркотиците са навсякъде около нас, заяви трикратният световен шампион по вдигане на тежести
Обществото ни е болно, много болно. Наркотиците са навсякъде около нас, заяви трикратният световен шампион по вдигане на тежести

Обществото ни е болно, много болно. Наркотиците са навсякъде около нас, заяви трикратният световен шампион по вдигане на тежести

Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Златан Ванев коментира новината относно влизането в затвора на Боянка Костова заради разпространение на наркотици. Тя е била 8 месеца в следствения арест в Пловдив, а след това - в Сливенския затвор. Очаква се до Нова година да бъде пусната на свобода.

Световна шампионка по вдигане на тежести е в затвора за наркотици

За България тя има олимпийска титла за младежи от Сингапур 2010, световна за кадети и сребро от европейско за жени в Минск 2010.

От 2012-а тя се състезава за Азербайджан и има световна и три европейски титли.

Ванев, който в момента е кмет на село Николово, Русенско, бе треньор на отбора на Азербайджан преди години и има наблюдения отблизо върху Боянка.

Много тъжна новина. Жалко за Боянка, за спорта ни и за България. Обществото ни е болно, много болно. Вижте само какви са водещите новини по телевизиите – катастрофи с дрогирани шофьори, убийства, грабежи... Наркотиците са навсякъде около нас. Консумират се масово - пред, зад училищата.. Мисля, че един голям процент от учениците взимат нещо. Няма контрол, няма нищо. Може би и ние, по-възрастните имаме вина, че не успяваме да създадем този контрол. Ама как да стане, като ти правиш забележка на едно дете, а после идва баща му и те заплашва със съд, че го тормозиш. Мен едно време баща ми шамари ми биеше, ако учителите му кажеха, че съм извършил нещо нередно”, заяви Ванев, цитиран от "Телеграф".

По времето на Иван Абаджиев такова нещо не можеше да стане в отбора. Там дисциплината беше на невероятно ниво. Като се върнем от състезание съ златни медали, той ни сриваше със земята. Казваше ни, че най-лошата болест е звездната болест, от славата.”, допълни Ванев.

В Азербайджан уважаваха много Боянка, тя беше топ спортист и постигна големи резултати. Но оттук насетне тя трябва да избере с какво ще я запомнят - с работата си в сферата на спорта или с нещо незаконно. Ще е трудно да се върне в нормалния живот, след като излезе от затвора, но с общи усилия на близки хора от нейното обкръжение и на психолози може да се върне в правия път и да заработва парите си почтено”, допълни Ванев, който е №1 на планетата в Чангмай 1997, Лахти 1998 и Варшава 2002.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари