Зимни музикални вечери

1
Държавна опера Русе кани на симфоничен концерт под диригентската палка на маестро Емил Табаков
Държавна опера Русе кани на симфоничен концерт под диригентската палка на маестро Емил Табаков

Държавна опера Русе кани на симфоничен концерт под диригентската палка на маестро Емил Табаков

Държавна опера Русе кани на симфоничен концерт "Зимни музикални вечери".

Важно и полезно за всеки добър оркестър е да поддържа в репертоара си всички симфонии на Бетовен!” - това споделя Маестро Табаков в навечерието на предпоследния концерт от интегрирания цикъл, в който русенци имат възможност да чуят всички Бетовенови симфонии!

На 9 февруари, четвъртък, от 19:00 часа, в зала Филхармония, Оркестърът на Русенската опера под ръководството на Маестро Табаков ще изпълни Седмата симфония, която е отправена с взор към времето на Романтизма и Осмата, която според някои е шеговит поглед назад, към времето на Хайдн и Моцарт.

Всъщност Осмата симфония на Бетовен е най-рядко изпълняваната Бетовенова симфония от Русенския оркестър, а Емил Табаков до този момент не я е дирижирал в нашия град.

Говори се, че Бетовен е харесвал повече своята Осма симфония, а музикалната критика напротив, цени повече Седмата.

При първото си изпълнение Седмата симфония на Бетовен не е била добре възприета от публиката и е останала на заден план за сметка на други негови произведения, които днес вече са забравени, което показва, че дистанцията на времето прави своята безапелационна оценка.

Цикълът “Всички симфонии на Бетовен” ще завърши през месец май с неговата Девета симфония.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари