Зимни бури приближават Европа

1
Екипът на "AccuWeather" от опитни синоптици е почти сигурен какво време може да очакваме тази зима
Екипът на "AccuWeather" от опитни синоптици е почти сигурен какво време може да очакваме тази зима Снимка: Dunavmost / Архив

Световноизвестната американска метеорологична служба "AccuWeather“ обяви своята сезонна прогноза за Европа

Макар да е несигурно как ще се развие пандемията през следващите месеци, екипът на "AccuWeather" от опитни синоптици е почти сигурен какво време европейците могат да очакват тази зима. Екипът включва Тайлър Ройс, метеоролог в компанията от близо десетилетие, Алън Репърт, старши метеоролог, който е в службата от 2001 г., и Джейсън Никълс, старши метеоролог, изготвящ международната прогноза на "AccuWeather".

При промяната на сезона от есен в зима, се прогнозира, че основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, предава БГНЕС.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно”, каза Репърт.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион”, пише метеорологичната служба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари