Зимата е още далеч, сняг няма да вали до 25 ноември

1
Очаква се подобрение на времето през почивните дни
Очаква се подобрение на времето през почивните дни

До 25 ноември не се очаква сняг в извънпланинските райони у нас.

Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

На Балканския полуостров ще има подобрение на времето, каза още той и обясни, че циклонът, който премина южно от страната ни и причини наводнения в Гърция се изтегля на североизток и в момента е над Румъния и Украйна.

В близките дни не се очакват валежи, допълни синоптикът. „През почивните дни ще е без валежи. Приятно ще бъде времето в планините и припланинските райони, където ще е предимно слънчево и температурите ще се повишат. В равнинните части на страната утре и в неделя ще има ниска облачност или мъгла, която в отделни райони ще остава за по-дълго време. На тези места дневните температури ще са около 12 градуса. В останалата част на страната преобладаващите максимални дневни температури ще са между 15 и 20 градуса, а сутрешните между 5 и 10 градуса. Това са доста високи температури за този период на годината", коментира той. Красимир Стоев уточни, че температурите у нас и през следващата седмица остават по-високи от обичайните.

Следи се развитието на нов средиземноморски циклон над Корсика и Сардиния, който днес и утре ще оказва съществено влияние на времето в централното Средиземноморие, коментира синоптикът.

По думите му там се очакват значителни валежи, но не и у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари