Зимата дойде!

8

Обилен снеговалеж в Русе

Главните артерии на града се почистват и градския транспорт се движи. Най-проблемни са малките улички в кварталите, където не са минавали снегорини.

За днес е обявен „жълт код“ в 13 области от източната част на страната за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 см. Ще духа умерен до силен предимно северен вятър и ще има виелици и навявания.

Днес преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен.

Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1° и 4°.В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - около минус 7°, на 2000 метра – минус 12°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари