Животът започва преди раждането

0
Неврозата на детето започва в съзнанието на родителите
Неврозата на детето започва в съзнанието на родителите

Един голям американски психотерапевт е казал, че неврозата на детето започва в съзнанието на родителите.

Вътрешната ситуация на майката по време на зачеването, обстоятелствата, с които се сблъсква по време на бременността, и въобще всички чувства и преживявания, през които преминава в пренаталния период, оказват въздействие върху бъдещата психика на детето.

Животът започва в утробата. Два месеца след зачеването у ембриона се формира примитивен мозък, способен да регистрира впечатленията и чувствата на майката, пише Edna.bg.

Колкото и странно да звучи, много често рождената карта на майката описва именно типа родител, който детето има нужда и несъзнателно очаква да срещне.

А неговата собствена рождена карта ще се съотнася по адекватния за житейските му уроци начин към хороскопа на майката. Например, ако в картата на детето Луната е в труден аспект с Плутон, много вероятно ще се роди при майка, чието Слънце или Асцендент се намират в Скорпион.

Ако искаме да изследваме наталната карта, за да направим хипотези за вътреутробния живот преди раждането, обръщаме внимание на 12-и дом. Дванайсети дом е последният - скритата сенчеста сфера на разпад и размиване на представите ни за твърдата груба, материална действителност и за собствената ни личност. В него ние сме на една крачка от света на духовете, на бога и на безплътното отвъд. Оттам идваме и там се завръщаме. Той описва и преживяванията в утробата - преддверието на живота.

Астрологическата ситуация около 12-и дом ни дава представа какво е регистрирал нашият мъничък примитивен мозък посредством пъпната ни свързаност с майката.

Изследваме 1) какъв е знакът на куспидата на дома, 2) позицията на неговия управител по знак и по дом, 3) аспектите, които той прави, 4) планетите, които се съдържат в 12-и дом и аспектите им.

Ако в 12-и дом попадат предизвикателни планети като Марс, Сатурн, Уран, Плутон, по време на бременността майката е преживявала напрежения, конфликти, страдания - въобще трудни чувства, които чрез хормоналната система са обагрили формирането на плода и неговия емоционален, фантазен и възприятиен живот.

Качеството на планетите в 12-и дом ще предопределя в бъдеще несъзнаваните мотивации на човека и ще привлича съответните обстоятелства, чийто смисъл няма да бъде праволинейно и директно обясним. Ще бъде скрит и само чрез дълбока себерефлексивна работа, както и с помощта на сънищата, творческия процес или духовни практики ще можем да уловим и интегрираме.

При Уран в 12-и дом примерно нерядко се случва по време на бременността майката или семейството да преживеят непредвидени, разтърсващи или стресиращи събития като преместване в друг град или дом, криза или разпад във взаимоотношенията.

И впоследствие детето с Уран в 12-и дом се ражда с дълбоко залегнала в психиката му идея и очакване, че животът е непредсказуем и че всичко може да се промени без предупреждение, което създава фонова тревожност и предразположеност към константни усещания за несигурност, нестабилност и недоверие.

Смята се, че дванайсети дом ни дава информация и за последното прераждане, свързано по смисъл със сегашното ни, както и за грешките и пропуските, направени в предишни животи и изплащани в сегашния.

Човек няма особен контрол върху темите, представени и управлявани от планетите в 12-и дом и от знака на върха му. Но затова пък има власт над собствения си процес на себеосъзнаване по темите на дома, което ще подпомогне еволюционното развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари