Животът не е резервна част!

2
През изминалата година по пътищата на страната своя живот са загубили 611 души
През изминалата година по пътищата на страната своя живот са загубили 611 души Снимка: Б. Коев

Областна администрация Русе припомня, че съгласно резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година насам всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Черната статистика сочи, че ежегодно в световен план в пътнотранспортни произшествия загиват най-малко 1.3 милиона души и не по-малко от 50 милиона биват сериозно ранени. Само за България през изминалата година по пътищата на страната своя живот са загубили 611 души, а ранени са били 8466, като за първите десет месеца на 2019-та броят на загиналите е 515, а други 7100 са били ранени.

Тази година мотото на Деня за възпоменание е „Животът не е резервна част”. В тази връзка областният управител на област Русе Галин Григоров отправи призив към жителите на региона за споделена отговорност, толерантност и адекватно поведение на пътя.

В цялата страна в религиозните храмове ще се проведат служби за отдаване почит на жертвите при пътни инциденти и за отправяне на молитви за запазване живота на хората, които участват ежедневно в движението по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари