Живи статуи в Русе!

0
Това е уникално културно събитие за Румъния и Източна Европа
Това е уникално културно събитие за Румъния и Източна Европа Снимка: Русенски театър

Живи статуи ще гостуват в Русе в рамките на Европейска театрална работилница, която започва на 22 юни в Русе. Статуите, които ще бъдат представени в Русе са част от последното издание на Международния фестивал на „Живи статуи” в Букурещ, приключил на 1-ви юни.

Това е уникално културно събитие за Румъния и Източна Европа, построено на оригиналната концепция на водещият идеята и реализацията Михай Малаймаре и ТеатърМаска” под ръководството на сегашния директор Дана Анка Флореа. На изданието участваха около 30 000 зрители.

Изказа на тялото,  показващо движение, изображението и музиката имат по-голям дял в Живите статуи, отколкото в класическите изпълнения. Театърът не само се занимава с младото забързано поколение, което е с подчертано променени вече навици на възприятие, създадени от киното и телевизията, а не от книгите.

ТеатърМаска” откликва на тези нужди чрез разработване на универсален невербален театрален стил т. е.  форма на представления на базата на ЖИВИ СТАТУИ, които предават, между две момента от общата тишина, невероятно изкуство, страст, сила, действаща техника и професионализъм.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари