Живакът удря 39 градуса във вторник

0
Гръмотевични бури към края на седмицата
Гръмотевични бури към края на седмицата

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са предимно между 34° и 39°.

Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава Агенция "Фокус". 

В София - около 34°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е около средното за месеца. 

По Черноморието ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево и топло. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 29° - 30°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° -27°.

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 22°.

И в сряда ще се задържи горещо с максимални температури между 34° и 39°. Ще бъде слънчево, но по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления и градушки. Вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, до вечерта ще се обърне от север-североизток и с него през следващите дни температурите ще се понижат. Въздушната маса над страната ще е неустойчива.

В четвъртък и петък над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни извалявания и градушки. Преобладаващите максимални температури в петък ще бъдат между 27° и 32°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари