Жителите на Тетово обсъдиха с Пенчо Милков проблемите в селото

0

Обсъдени бяха възможностите за възстановяване на обществената тоалетна и поетапното подобряване на достъпа до гробищните паркове

Продължават приемните с граждани в малките население места на кмета на Община Русе Пенчо Милков. В продължение на няколко часа жителите на Тетово разговаряха с него и дадоха своите предложения за развитие на селото.

Мястото е богато на вода и разполага с 25 кладенеца, като един от жителите настоя чешмите да бъдат възстановени и заяви готовност да се включи с безвъзмезден труд в начинанието.

Установен бе проблем с няколко нерегламентирани сметища в периферията на селото. Милков подчерта, че при нужда в разчистването ще се включи и общинска техника, но е отговорност на жителите да не допускат повторното им образуване, информираха от Община Русе.

Кметът разясни, че предстои държавата да промени формулата за начисляване на такса битови отпадъци. В двугодишен период тя ще започне да се определя въз основа на количеството  генериран отпадък, а не на база данъчната оценка на имота. В тази връзка предстои безвъзмездното предоставяне на индивидуални съдове на всяко домакинство, което ще даде предварителна информация на общинската администрация и ще спомогне за бюджетирането.

Обсъдени бяха възможностите за възстановяване на обществената тоалетна и поетапното подобряване на достъпа до гробищните паркове.

На общоселското събрание в НЧ „Пробуда – 1907“ Пенчо Милков и кметът на селото Калоян Терзиев разказаха повече за бюджет 2022. Значително са увеличени средствата за асфалтиране и ремонт на пътища, които през 2019 г. възлизат на 57 хил. лв, а през 2022  - на 117 хил. Повече са парите за озеленяване и чистота. Освен удвоените субсидии за читалищата на територията на цялата община, на НЧ „Пробуда- 1907“ ще се отпуснат средства и за ремонт в екранната зала. Подобно на другите населени места от общината общите работници в селото също са увеличени от един на трима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Абе хора
    що си губите времето?!? Тоя нищо няма да свърши, само трупа снимки за популярност
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари