Жители на Русе заплашват да затворят главен път заради винетките

18
Русенците от квартал ДЗС и работещите в индустриалната зона "Тегра" недоволстват, че трябва да плащат винетки, за да се приберат по домовете си или да стигнат до работните си места
Русенците от квартал ДЗС и работещите в индустриалната зона "Тегра" недоволстват, че трябва да плащат винетки, за да се приберат по домовете си или да стигнат до работните си места Видео: БНТ

Жителите на русенския квартал ДЗС и работещите в индустриалната зона "Тегра" недоволстват, че трябва да плащат винетки, за да се приберат по домовете си или да стигнат до работните си места.

В знак на протест се заканват да затворят главния път Русе - Варна, информира БНТ.

В квартала живеят 400 души. Повечето използват автомобилите си, за да отидат на работа или да закарат децата си на училище.

Мартин Маринов: Съвсем нелогично е да се плащат винетки в квартал, който е в града.

Десислава Иванова: Кварталът е малък и хората нямат много средства.

Надежда Лазарова: Готови сме на гражданско неподчинение.

Преди година хората не са плащали винетки. Жителите на квартала са внесли тази сутрин в община Русе подписка за преместване на табелата за задължителен винетен стикер по републиканския път, на който се намира населеното място.

Красен Колев, кметски наместник на кв. ДЗС: Става въпрос за пари - кой ще поддържа главния път. Става въпрос за 120 000, ако премине към общината.

Според русенския народен представител Искрен Веселинов, има и друг вариант да се реши проблемът.

Искрен Веселинов - председател на парламентарната Комисия по регионална политика: Дали няма да е по-евтино да проверим колко човека в определено населено място, казвам ДЗС да речем, защото те са на републикански път, да им купим винетките, отколкото да поддържаме републикански път със съответната дължина.

За преместване на табелите настояват и близо 3 000 работници в 50-те фирми в индустриалната зона.

Десислава Николова: Предната индустриална зона е само на няколко километра от нашата. Там не заплащат винетки. Това е дискриминация спрямо нас.

От Община Русе ще се запознаят с проблема и ще излязат със становище. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари