Жители на 7 населени места излизат на протест на пътя Русе - Кубрат

1
Ще бъде затворен пътят в посока Кубрат
Ще бъде затворен пътят в посока Кубрат Снимка: Dunavmost

Жители на седем населени места излизат на общ протест заради лошото състояние на пътя Русе - Кубрат.

Те са недоволни от липсата на адектавни действия от страна на държавата. Протестът ще се състои на 4 юли от 14 часа на кръстовището на „Джъмбо“, съобщиха организаторите, цитирани от Русе Медиа.

Ще бъде затворен пътят в посока Кубрат, като ще оставят главния път Русе - Разград свободен за преминаващите.

На протеста ще има представители от всички населени места, през които минава пътят Русе - Кубрат и които ежедневно от години се сблъскват с невъзможността да пътуват нормално заради дупките и разбитата настилка. С автомобили ще се включат хора от Червена вода, Хотанца, Ново село, Беловец, Тетово, Образцов чифлик, Кубрат. В протеста са поканени да се включат всички, които имат желанието да помогнат да се привлече вниманието към проблема.

Поканени са и представители на политически партии и граждански организации. Засега участието си е потвърдила Мая Манолова, която е променила програмата си и е отменила посещението си във Видин, за да присъства на протеста.

Целта е да се ускори ремонтът на пътя, който според АПИ би трябвало да започне през септември. Хората обаче са скептични, тъй като от години само слушат обещания. А дори ремонтът да започне наесен, времето не е подходящо за основна рехабилитация, тъй като зимата не може да се извършва асфалтиране и на практика ще се отложи за следващата пролет.

Къде е джипът на Борисов на разбития път Кубрат - Русе, попита вчера Мая Манолова, която се срещна с шофьори - жертви на разбития път:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари