Жертвите при взрива на хотел в Куба вече са 26

0

Трагични новини научаваме от Куба“, написа испанският премиер Педро Санчес

Според нови официални данни, най-малко 26-ма души, включително испански турист, са загинали при мощната експлозия, която частично разруши хотел „Саратога“ в центъра на Хавана в петък.

По-рано, в петък вечерта, бе оповестено, че са загинали 22-ма души и повече от 50 са били ранени ранени при тази експлозия, вероятно поради изтичане на газ, но държавната телевизия посочи в събота сутринта, че броят на загиналите вече е 26.

Трагични новини научаваме от Куба“, написа в Twitter испанският премиер Педро Санчес: „Испански турист загина, а друг испански гражданин е сериозно ранен след експлозията в хотел Саратога. Цялата ни съпричастност към семействата и всички жертви и ранени. Цялата ни подкрепа също за кубинския народ".

Кубински спасители продължиха да претърсват развалините на луксозния хотел в събота, надявайки се да намерят нови оцелели, каза журналист на АФП, цитиран от БГНЕС.

Сега издирването е насочено към вътрешността на сградата и мазето, съобщи телевизията.

Случилото се е много тъжно, разрушенията, особено загубата на живот, а също и ранените хора, но още веднъж искам да подчертая бързината, с която населението и институциите се мобилизираха“, написа в Twitter президентът Мигел Диас-Канел.

Солидарността бе това, което надделя“, добави той, докато много кубинци се втурнаха в петък, за да дарят кръв и по този начин да се притекат на помощ на ранените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари