Жена унищожи ценности за хиляди долари заради селфи

0
На злополучното видео се вижда как тя кляка до една от колоните, позирайки за перфектната снимка... но не точно
На злополучното видео се вижда как тя кляка до една от колоните, позирайки за перфектната снимка... но не точно Видео: LiveLeak

Един от най-нелепите начини да повредиш произведение на изкуството беше заснет по време на изложба в Лос Анджелис.

Стая, украсена с десетки правоъгълни стълбове от експозицията на изявения художник Саймън Бърч беше буквално обърната с главата надолу от посетителка, която се опитва да си направи селфи.

На злополучното видео се вижда как тя кляка до една от колоните, позирайки за перфектната снимка... но не точно. Губейки равновесие, жената бута колоната зад себе си. След своеобразен ефект на доминото… и целият ред от експонати се оказва повален, показва btv.bg.

Видеото е качено в сайта "ЛайвЛийк" (LiveLeak) от човек, който твърди, че е приятел на Саймън Бърч. „Тя случайно се обляга на колоната, а останалото е история... 200 000 долара в изкуство са унищожени”, пише потребителят.

Инсталацията включва предмети, наподобяващи кралски корони, върху квадратни пиедестали, подредени в няколко спретнати редици. Повечето „корони” са направени от метал и дърво, но има и такива от по-ценни материали като злато, сребро и мрамор.

След инцидента голяма част от тях са непоправимо повредени.

Изложбата на Саймън Бърч се казва „Hypercaine” и е вдъхновена от песента на DJ Fresh, носеща същото име. Инсталацията също е показателна за най-силния човешки наркотик – силата, коментира Бърч за произведението си.

Това не е първият случай на разрушителната сила на селфитата. Миналата година турист в Португалия унищожи безценна скулптура на Свети Михаил в Националния музей на древно изкуство в Лисабон. Същата година, друг турист в Португалия разби 126-годишна статуя на португалски крал, разположена на пиедестал пред жп гара Росио, отново в Лисабон.

Селфитата и други видове фотография са проблем за не един музей и изложба. Понякога щетите не са само материални.

Един турист почина, а друг беше на косъм от смъртта след като двамата се отклонили от пътеката, за да се снимат на фона на пейзажа в хърватски национален парк. Бебе делфин умря в Аржентина след като хората го държали твърде дълго извън водата, за могат да се снимат с него.

Някои места като музея „Ван Гог” в Амстердам са забранили снимките и селфитата, за да предотвратят злополуки и да насърчат хората да се ангажират по-пряко с изкуството, вместо да дирижират перфектната снимка.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари