Жена, спасила шестте си деца от пожар, оцелява след 93% изгаряния

2

Ема разказва за огнения ад

Ема Шолс, майка на 6 деца от Швеция, самостоятелно спасява всяко едно от тях, след като къщата им се запалва посред нощта. Само по бельо, Ема влиза в огъня, за да спаси децата си от горящата къща, в която точно в тази нощ е била сама с децата си.

Жената е спасила децата си едно по едно, като стълбището между етажите е било цялото в пламъци. За всяка следваща стъпка Ема е мислила, че това не е възможно, но уникалната воля и обич да спаси рожбите си, са ѝ помогнали да мине през пламъците като тя дори е усещала как ѝ се запалва кожата и се отлепва от тялото. Въпреки че краката ѝ вече са били като въглени, тя не спира докато всички деца не са изведени от къщата, пише BrightVibes

Първо спасява 2 от децата, момчета, които са били на долния етаж и буквално ги "изхвърля" навън от къщата като заключва вратата от вътре, за да не могат да се втурнат обратно. Връща се по опожареното стълбище да спаси другите си 4 деца, които са на втория етаж. 9-годишната дъщеря Нели e скочила от горния етаж, за да изтича до съсед и да потърси помощ. Най-големият син Уилям, 11-годишен, се опитва да спусне стълба през, така че останалите да могат да слязат по нея. „Момчетата получиха шок, когато излязох на балкона. Кървях и имах открити изгаряния по цялото тяло. Кожата на гърдите ми беше започнала да се отлепва и косата ми беше като парче въглен на главата ми.", разказва Ема.

Ема осъзнава, че най-малката й дъщеря Моли, на 1 година, не е на балкона, при останалите деца, които слизат. „Мислех си, че ако тя все още е вътре, тогава вероятно вече не е жива, но трябва да се опитам да я измъкна." Синовете на балкона се опитали да попречат на Ема да влезе отново в огнения ад. Но тя решително е успяла да се изтегли по пода в спалнята към детската стая.

Беше толкова гъст дим и беше толкова трудно да се диша. Бях толкова уморена, но виждах през дима как Моли стоеше там в креватчето си и плачеше, беше ужасена. Тогава изведнъж получих такава огромна сила и успях да се изправя на крака и да я вдигна.", разказва тя.„Имах само собствено тяло, нито одеяло, нито защита, само себе си и майчиното си сърце“, казва Ема.

Изумителният героизъм и майчина любов помагат на тази жена да изведе всичките си деца невредими. 

С тежки изгаряния на 93 процента от тялото си, тя оцелява, въпреки нулевите ѝ шансове. Доста хора с 90%  изгаряния не успяват да се спасят, но силата, която я крепи, са нейните деца. След дълъг престой в болницата и невероятни грижи, положени от всички лекари, сестри и санитари, Ема се възстановява и може да бъде отново с децата си.

На гала вечер на "Шведските герои" тя е обявена за Спасител на годината за 2020 ."Чувствам огромна благодарност за всеки ден, за да бъдем заедно цялото семейство", казва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари