Жена с коронавирус от Дом "Възраждане" е починала вчера

1
91-годишната пациентка е имала придружаващи сърдечно-съдови заболявания
91-годишната пациентка е имала придружаващи сърдечно-съдови заболявания Снимка: БНТ

9 нови случая на коронавирус в Русе.

Това обявиха от РЗИ - Русе.

Сред добрите новини е, че за изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 206, като 57 от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

За съжаление през вчерашния ден е починала жена на 91-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“. Тя е била с положителен PCR тест и съответно е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Жената е имала и придружаващи сърдечно-съдови заболявания, като още при приемането си в лечебното заведение е била в тежко състояние. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 14, като осем от тях са от дома за стари хора.

Новите случаи са двама мъже и пет жени между 18 и 88 години, както и за две момичета на 9 и 16 години. Всички те са от гр. Русе. Мъжете, които са на 33 и 46 години, както и 88-годишна жена са хоспитализирани в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. И тримата са в стабилно състояние. Останалите шест души са на домашна изолация, без сериозна клинична симптоматика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари