Жена пострада при верижна катастрофа на пътя Русе – Силистра

1
Две пътнички са пострадали при катастрофи вчера
Две пътнички са пострадали при катастрофи вчера Снимка: БГНЕС / Архив

Две пътнички са пострадали при катастрофи вчера в региона.

На 29 май около 16:04 часа в РУ - Сливо поле е получен сигнал за катастрофа на пътя II-21, в района на 20-ти километър в посока Русе – Силистра.

Изпратеният на местопроизшествието екип на районното управление е установил, че инцидентът е възникнал, след като лек автомобил „Нисан Терано“, управляван от 43-годишен мъж, не е спазил достатъчна дистанция и е блъснал движещ се пред него друг лек автомобил с марка „Хюндай“ с водач 37-годишен мъж, който намалил скоростта. След удара 37-годишният е загубил контрол над колата, която се е завъртяла и е ударила движещ се в съседна пътна лента лек автомобил „Форд Транзит“, управляван от 36-годишен мъж.

При произшествието е пострадала пътничка в лекия автомобил „Нисан“, която се е возила отзад. 61-годишната жена е откарана и настанена за наблюдение в университетската болница „Канев“ в Русе, с диагноза сътресение на мозъка, без опасност за живота. Пробите на водачите за алкохол са били отрицателни.

Още един инцидент с лек автомобил е станал на 29 май около 21:00 часа на път III - 202, на 11-ти километър, в посока от Нисово към Щръклево.

Изпратените на местопроизшествието служители на РУ – Две могили са изяснили, че водачът на лек автомобил "Пежо 306", 51-годишен мъж, при движение е загубил контрол над превозното средство, което е напуснало пътното платно вляво по посока на движението си и е излязло в крайпътна канавка.

При катастрофата е пострадала жена, която се е возила на предната седалка.

На 50-годишната пътничка е установена фрактура на ключица, оказана й е медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари