Жена от Мартен е със съмнение за коронавирус

9
Задържаха двама нелегални мигранти в Русе, единият е под карантина, а другият в ареста
Задържаха двама нелегални мигранти в Русе, единият е под карантина, а другият в ареста Видео: Кис 13

Нов постъпил болен със съмнения за коронавирус няма в Русе, всички три изпратени проби досега са отрицателни. Чакаме пробата от четвъртата жена, която е от Мартен и е настанена в инфекциозно отделение, нямаме информация да е излязъл резултатът. Има хора с грипна симптоматика, най-вероятно са с грип Б.

Това заяви пред медиите шефът на РЗИ - Русе д-р Маргарита Николова, предава Кис 13.

Тя потвърди и информацията, че в румънски ТИР са открити двама афганистанци, като единият е бил с лека температура, без никаква друга симптоматика. Препоръчано е да бъде закаран в инфекциозно отделение. 

Запознах кризисния щаб с последните документи, които дойдоха при мен във връзка със ситуацията около коронавирус „Ковид 19““, заяви още дирекорът на РЗИ - Русе

Това е заповед на здравния министър Кирил Ананиев и вътрешния министър Младен Маринов във връзка с упражняване на контрол от страна на кметовете и полицията за хората, които са под домашна карантина. Указано е, че при установяване, че човекът не спазва карантината, съответните лица - кметове и полицията, трябва да съобщават на НОИ.

Отделно получихме писмо за вземане на проби от лица, които лежат в инфекциозните отделения на болниците от вирусна пневмония тези проби ще бъдат от УМБАЛ „Канев“ утре изпратени към лабораторията към болница „Света Марина“ за анализ, кола от РЗИ ще занесе пробите.

В понеделник, 9 март, кризисния щаб ще се събере от 14 часа, когато се очаква да бъдат известни последните актуални данни за заболеваемостта в Русенско и ще се вземе решение дали да продължи ваканцията за учениците, която сега е превантивна, или да бъде преустановена.

По повод провеждането на Мартенски музикални дни и евентуалното им отлагане в подобна обстановка, д-р Николова обясни: „Обсъдихме ММД препоръката е да не се провеждат такива събития, но това е препоръка, решението е на Общината, организацията е в напреднал стадий, на тяхна отговорност. Да, препоръчваме отмяна на ММД, но това е препоръка, няма задължителен характер. Нещата търпят динамично развитие.

По думите на зам.-кмета Енчо Енчев няма причина музикалният фестивал да бъде отменен.

Въпреки това има вероятност за ММД или да бъде обявена нулева година или да бъде отложен. Ако обаче се отложи, не се знае дали музикантите могат да дойдат в други месеци – май, юни например, поясни още Енчо Енчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари