Жена остави пари пред къщата си в русенско село

1
Била на косъм да изтегли още 12 000 лева от банката и да предаде и тях на "полицай"
Била на косъм да изтегли още 12 000 лева от банката и да предаде и тях на "полицай"

86-годишна жена е станала жертва на телефонни измамници, като предала сума пари и златен пръстен, след което престъпниците поискали да изтегли от сметката си по-голяма сума, но съобразителни банкови служители са предотвратили това. 

Възрастната жена, от село в Русенско, била потърсена по стационарен телефон около 20 часа на 11 юни. Обаждащият се мъж се представил за полицай от криминална полиция и я помолил да съдейства за залавянето на телефонни измамници, като за целта трябвало да събере наличните в дома си пари и да ги сложи пред портата на къщата си.

Жената изпълнила указанията, поставила сумата от 1450 лева и златен пръстен в найлонова торба, която оставила пред портата. Същата нощ около 04:00 ч. мъжът отново се обадил и разпоредил на жената да изтегли през деня всички налични пари, които има като спестявания в банката, а след това да чака допълнителни указания как да действа.

Така вчера около 14:00 ч. тя посетила клон на банката си и е поискала да изтегли 12 000 лева, но тъй като служителите се усъмнили, че става въпрос за извършваща се телефонна измама, веднага сигнализирали криминалистите.

Започнато е разследване по случая, който е документиран, като се води досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари