Жега! Утре живакът скача до 35 градуса

0
До края на тази седмица температурите ще са над 30°
До края на тази седмица температурите ще са над 30°

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони ще превали. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Затоплянето ще продължи и в следобедните часове в равнините и низините ще бъде горещо. Максималните температури ще са предимно между 29° и 35°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Мартин Славчев.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24-29°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

През следващите дни до края на тази седмица максималните температури ще са над 30°; в равнините и низините след обяд ще бъде горещо. Ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни в събота, когато с до умерен северозападен вятър за кратко ще проникне хладен въздух. На отделни места в западната половина от страната ще превали и прегърми. По Черноморието ще духа бриз и дневните температури ще остават малко по-ниски от тези във вътрешността на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари