Жълтица за шестица!

0

С края на първия учебен срок се сложи началото на поредния етап от дългосрочната кампания на Националния социален Проект “Жълтица за шестица”, иницииран и управляван от Сдружения “Верният настойник”. 

За тази година СНЦ “Дунавско сияние”, партньор по проекта, включи 11 деца без родители, ползващи услугите на Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата към ОС на БЧК. На специално тържество учениците от тези институции ще получат своите заслужени “жълтици” за отлично усвояване на учебния материал.

Основната идея на проекта е да насърчи и награди деца и младежи от 3-ти до 12-ти клас на социално слаби семейства без един или двама родители, показващи отличен успех в училище, с финансов стимул. Всяко включено в проекта дете получава за всяка една текуща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един учебен срок.

За миналата година СНЦ “Дунавско сияние”, включи 40 русенски ученици от: ОУ “Ангел Кънчев”, ПГ по механотехника “Юрий Гагарин”, ПГДВА “Йосиф Вондрак”.

Проектът се финансиран само от дарения, като разполага с единен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се подкрепя кампанията с 1 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари