Жълт код в 12 области на страната

1
Днес времето ще е облачно и ветровито, на много места с валежи от дъжд
Днес времето ще е облачно и ветровито, на много места с валежи от дъжд

Днес времето ще е облачно и ветровито, на много места с валежи от дъжд.

С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да застудява. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 7° и 12°.

Жълт код за обилни валежи е обявен в 12 области от Централна, Южна и Югозападна България: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Ще продължи да се застудява. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и на места в централните райони на Стара планина. Над около 1700 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около 1°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и бавно ще се повишава.

През почивните дни облачността ще се задържи значителна, но валежи ще има на малко места и ще са предимно слаби. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток, по Черноморието - от север-североизток. Минимални температури и през двата дни - предимно между 3° и 8°.

В събота дневните в Северна България ще са без особен дневен ход, в Южна максимални - между 8° и 13°. В неделя слабо ще се затопли. В понеделник над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, на места в Източна България и планините ще превалява слабо. Временни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари