Земетресението в Хърватия изкара паникьосани хора по улиците

1
Късове бетон са паднали върху автомобили, комини са се срутили пред входове на сгради
Късове бетон са паднали върху автомобили, комини са се срутили пред входове на сгради

Земетресение с магнитуд 6.0 разлюля района северно от хърватската столица Загреб в 6:24 часа местно време, предаде Ройтерс.

Трусът е бил с дълбочина 10 км, съобщи Германският изследователски център за геологически науки. Според Европейския сеизмологичен център силата на земетресението е 5,3 по Рихтер.

Има ранени хора при труса, който предизвика паника сред населението и причини материални щети на множество сгради. Върхът на катедралата в Загреб се е счупил, унищожени са и множество коли.

По много сгради са се образували пукнатини, повредени са фасади и покриви. Улиците в центъра на столицата са посипани с отломки. Късове бетон са паднали върху автомобили, комини са се срутили пред входове на сгради, описва обстановката АП.

Според хърватски медии 15-годишен тинейджър е починал в резултат на труса, но засега информацията не е потвърдена.

Много жители на столицата са излезли по улиците. За кратко е имало прекъсване на електричеството, съобщава се и за няколко пожара. В някои райони за известно време е прекъснал и интернет.

Трусът стана причина за евакуирането на пациентите от две болници и засили страховете в и без друго усложнената заради коронавируса обстановка.

Десетки други пострадали са потърсили медицинска помощ.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович призова в Twitter хората по улиците да спазват социална дистанция помежду си, за да се предотврати разпространение на коронавируса.

В страната досега са регистрирани 206 заразени и един смъртен случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари