Зеленски се подигра на "чудесното оръжие" на Русия и обяви провал на нашествието

1
На руската армия ѝ се налага да икономисва ракети, посочи украинският президент
На руската армия ѝ се налага да икономисва ракети, посочи украинският президент

На руската армия ѝ се налага да икономисва ракети, посочи украинският президент

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, предаде БТА.

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват лазерно оръжие в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той.

По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди, които явно са били "основната част от техния запас от ракети".

Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура, "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент, всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие. И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната.

"Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    русенец
    Най-страшното оръжие на Русия са украинските бежанци. Днес в германия едни такива са запалили руското знаме. 4 къщи са изгорели и няколко има повредени.
  • 3
    9
    Зеления боклук
    Духай бе зелен боклук
  • 7
    8
    То се видя
    кой воюва срещу Русия! Не виждам къде е Украйна... и има наглоста да се хили! Съсипа държава си, разори си хубава природа, прогони младите и умните.. Останаха бандеровците с европейското оръжие и ... няма спиране! Запрете те го този малоумник!
  • 7
    7
    до 3
    Кога и къде Путин е обещал тридневна война, бе хахо? Ако беше три дни ЕС и САЩ нищо нямаше да усетят, а сега доларът е поевтинял три пъти спрямо рублата, инфлацията в САЩ е поне 40 %, всичко поскъпва, липсват горива, торове, предстои лоша реколта , а на зима - глад. Същото е и в Европа. За какво му е на Путин война за три дни?:) Ти се моли да не е за три години, че тогава всички оцелели от глад ще са по пещерите.
  • 7
    6
    До зеления деусалник
    Ей друсан позьор айде чезвай да го лигавиш на бидона! Боклук смачкан усраински!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари