Зеленски: Русия изпраща нови сили в Украйна

1
Русия е претърпяла най-големите си загуби от десетилетия, каза още украинският президент
Русия е претърпяла най-големите си загуби от десетилетия, каза още украинският президент Снимка: AFP

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия изпраща нови сили в Украйна, след като е претърпяла най-големите си, както той каза, загуби от десетилетия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски каза също, че е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон за оказване на натиск върху Русия да освободи кмета на украинския град Мелитопол, който според украинските власти е бил отвлечен вчера от руските сили.

В телевизионно обръщение Зеленски призова Русия да спазва договорено примирие, за да се извърши евакуирането на хора от обсадения пристанищен град Мариупол, след като обвини Москва за провала на предишните опити.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    ...
    Луганской и Донецкой Народной Республики
  • 0
    4
    До 3
    Какво е лндр?
  • 0
    3
    атеист
    16000 доброволци да се бият на страната на лндр и 20000 доброволци на страната на украйна, можеш ли да гарантираш, че тези 20000 са православни всички, щото из интервютата по „братските“ телевизии видях доста „мургави“, а пък украйна е мултирелигиозна, ако вдяваш какво значи това!
  • -1
    2
    русенец
    А какво стана с чеченците на Рамзан Кадиров в Украйна? Нещо не чуваме за техните успехи. А защо Путин прибягва до "бойци" от Близкия Изток? По-голямо безсрамие от това да пуснеш мюсюлмани, араби срещу православен христиаянски народ надали има. Или после тези араби ще попъплят по Европа като бежанци! А относно пленниците и телата на загиналите - кой отказва да подпише споразумение за взаимно предаване на пленници и телата на загиналите? Разумния човек си прави изводите.
  • -2
    1
    русенец
    Какво се оплакваш? Вече имаш 20 000 чуждестранни наемници, които си търсят смърта в Украйна . Доста от тях и си я намериха. Държавният департамент на САЩ са се примолили на Путин заловените американци да не се избиват повече като терористи, а да се смятат за военнопленници. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари