Зеленски посети ранени украински войници в Днепропетровска област

1
Той каза в нощното си видеообръщение, че е отишъл да изрази лично своята благодарност
Той каза в нощното си видеообръщение, че е отишъл да изрази лично своята благодарност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети вчера Днепропетровска област в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Зеленски се срещна с украински военни и посети болница, където се лекуват ранени войници. Той каза в нощното си видеообръщение, че е отишъл да изрази лично своята благодарност към онези, които защитават Украйна, както и към лекарите и медицинските сестри, спасяващи живота на ранени войници и цивилни, предава БТА.

Украинският президент благодари на американския си колега Джо Байдън за новата военна помощ, обещана вчера, предаде Ройтерс.

"Това е, което ни помага да оказваме натиск върху врага. Ние оценяваме подкрепата! Нека победим заедно!", написа Зеленски в Twitter. Той подчерта, че обещаните от Съединените щати реактивни системи за залпов огън М142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) и боеприпаси за тях задоволяват "приоритетни нужди" на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари