Зеленчукопроизводител: От компенсациите, които получихме за тока, спечели пак енергото

0
По думите му най-много на крайната цена се отразяват енергийната и газовата кризи
По думите му най-много на крайната цена се отразяват енергийната и газовата кризи Видео: NOVA

Най-много са поскъпнали краставиците

Храните на едро поскъпнаха тази седмица, информира NOVA

Това сочи индексът на тържищните цени, които следи Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Почти с лев са поскъпнали сиренето, кашкавалът и маслото. Ръст има и в цените на брашното и яйцата.

При зеленчуците най-голямо е повишението в цената на краставиците – с 12.3%. Оранжерийните домати пък поскъпнаха с 8.3 на сто само за последната седмица, а средната им цена за килограм вече е 2.50 лв.

Веселин Велев е зеленчукопроизводител в една от оранжериите в Пловдивско. Той отглежда продукцията си в село Куртово Конаре. По думите му най-много на крайната цена се отразяват енергийната и газовата кризи. „Компенсациите, които получихме за тока, то се получи, че даваш 10 лв., връщат ти 2, 8 лв. пак енергото са напред”, каза производителят. Велев подчерта, че миналата година за същата услуга е плащал по 2 лв. По думите му предишното правителство е оказало помощ на бранша, но тя е била недостатъчна и закъсняла.

От бранша поискаха среща със служебния министър на земеделието. На нея ще бъдат разисквани варианти за подпомагане на бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Бе тоя производител дали му направи впечатление, че синът на собственика на зеленчуковите тържища миналата година попиля кола за половин милион и тати веднага му купи нова за горе-долу същите пари? Не се жалвай, проблемът в случая не е в енергото, ами в мафиотската организация на селскостопанското производство у нас.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари