Здравейте, нацисти!

1
Възгледите на главния прокурор Иван Гешев
Възгледите на главния прокурор Иван Гешев

"Не всички, които критикуват прокуратурата, са платени от олигарси. Някои искрено вярват, че държавното обвинение не си върши работата - те са като нацистите".

Прочетете още веднъж тези думи. Те принадлежат на главния прокурор. Каза ги в последната "Панорама". 

Тази реплика изпърха край ушите на мощната НЕпросвета и отглъхна в пищното забавление с бликащия, разгулен цинизъм на Борисов. Велико кикондрене пада покрай "булгаристан башбакан", който "спие со пиштол и го обвинява Радев дека го следи со беспилотно летало" (както пишат съседски медии), пише Велислава Дърева във вестник Дума.

Тезата на главния прокурор е точно толкова вулгарна и порочна, колкото и помийните словоизлияния на премиера. Разликата е, че Гешев не е тъй атрактивен като Борисов, но го докарва. Стреми се. И се прави на луд, доколкото може. Цитат из монолога на Борисов: "Накрая Гешев вика - "Абе, аз обичам да се правим на луд, ама вие, господин премиер, май се правите много успешно". Не, бе, викам, брат ми - прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен". Край на цитата.

Ето как Гешев се прави на луд: 

Според главния прокурор всеки, който критикува прокуратурата, е или платен (продажен, подкупен, корумпиран и прочее), или нацист (расист, антисемит, диктатор и прочее). Да, щом си продажен, подкупен и корумпиран, твоята критика няма значение, защото е неискрена и безчестна. Но! Гешев мълчи за платените хвалби на продажните, корумпираните и безчестните! Те очевидно имат значение! И още как! Следователно - корумпирай се колкото ти душа сака, важното е, че не си нацист! 

Още в ролята на единствен кандидат за главен прокурор Гешев подхвана този рефрен - как е заобиколен с врагове - "бизнес кръгове, обвиняеми, подсъдими и/или осъдени лица", "мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси", един "политически кръг и свързаните с него медии и олигарси". Още тогава всеки, който дръзне да изрече/напише една критична дума срещу Гешев, беше пакетиран и надлежно етикетиран като олигарх (или храненик на олигарх), медиен император, десен екстремист и защитник на корпоративни интереси, противни на обществения интерес, и - в светла перспектива - подсъдим. 

Обаче! Ако си искрен, неподкупен и некорумпиран, твоята критика няма значение. Защото си нацист! А нацистът е честен и почтен, казва ни главният прокурор, който със сигурност не знае що е то нацизъм. Нацизмът е нов момент в репертоара на Гешев. Миличкият, добродушен, заблуденичък нацист като контрапункт на олигарха! Това вече е сложно. Даже за Борисов.   

Прочее, кой трябва да докаже, че някой е продажен, подкупен и корумпиран? Обвинението.

Кой трябва да докаже, че някой е нацист? Обвинението.

Според главния прокурор обвинението не е длъжно да доказва каквото и да било. Достатъчно е да показва, защото: "Ние (обвинението) показваме нашата гледна точка". Не знаех, че обвинението работи с "гледна точка". Мислех, че работи с доказателства. С едната "гледна точка" милиони загинаха в сталинските лагери! Със същата "гледна точка" удушиха Гео Милев, обявиха Трайчо Костов за враг с партиен билет, изменник и предател и го обесиха. Ако някой е забравил.

И двата варианта - или платен, или нацист - изключват всякаква критика. Защото и корупцията, и нацизмът попадат под ударите на Наказателния кодекс като престъпни.  

Трети вариант няма. Така мисли празното пространство под каскета на Каскета. 

Следователно: 

Всеки, който критикува Гешев, сиреч - дясната ръка на Господ, е престъпник.

Всеки, който критикува Борисов, сиреч - самия Господ, е престъпник.

Всеки, който критикува властта, е престъпник.

Всеки, който критикува която (чиято!) и да е власт - партийна, политическа, изпълнителна, съдебна, законодателна - е престъпник, враг, вредител, диверсант, злодей, предател, изменник, продажник, съзаклятник, съглашател, колаборационист, превратаджия, олигарх, храненик на олигарх, кариерист, службогонец, нацист, фашист и гад безподобна. И като така трябва да бъде опозорен, унизен, наплют, обруган, сплашен, наритан и изритан като мръсен пес. Да не пречи. 

В същото време самоотвержените бранители на Гешев, докарани пред Съдебната палата от една ужасно неподкупна "медия", бяха хем платени, хем изпонататуирани с всички възможни нацистки символи и послания. Други дитирамбеха в чест на Гешев от позицията на опозицията, което е повече от отвратително и лицемерно. Трети, загърнати в своите академични тоги, изпонаписаха маса похвални слова и жития за Гешев, което е повече от унизително и позорящо. 

Така е, драги читатели! За хвалителите, за ласкателите, лакеите и мазнюгите всички опции са отворени. Те са хранените питбули на властта. На всякоя власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари