Заведенията отвориха, но стартът е… слаб

0
Загубите в бранша тепърва ще се изчисляват
Загубите в бранша тепърва ще се изчисляват Видео: 24rodopi.com

Заведенията отвориха, но стартът е… слаб. Това казват от бранша в Кърджали. Малко са ресторантите, които още в първия ден след отпадане на забраната се напълниха до допустимите 50% капацитет

 „Може за празниците да се пазят хората, а и да нямат такива възможности заради несигурността“, допълват още за  24rodopi.com

Интересното е, че за 8-ми март има резервации, но с ограничението за капацитета, се налага да отказват половината. А в действителност в зимния сезон, именно празниците са най-оборотните дни за бранша. Ограничението в броя на клиентите води и до намаляване на персонала.

„Няма как, не можеш с 50% ограничен капацитет да поддържаш същия по численост екип. Може да се стигне и до понижение на заплати“, коментират още от бранша. Загубите тепърва ще се изчисляват, надеждата е ограниченията да са временни. В същото време някои от заведенията в региона не отвориха изобщо врати, тъй като пред тях все още стои проблемът с набавянето на служители.

Както 24rodopi.com вече писа, близо 30% от работещите в сферата на ресторантьорството заминаха, за да търсят препитание зад граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари