Затварят центъра на Русе заради посещението на Каракачанов

2
От 8:00 до 16:00 часа няма да се допускат превозни средства по ул.“Княжеска“ в периметъра от хотел „Ана Палас“ до пресечката с ул.„Епископ Босилков“
От 8:00 до 16:00 часа няма да се допускат превозни средства по ул.“Княжеска“ в периметъра от хотел „Ана Палас“ до пресечката с ул.„Епископ Босилков“

Част от центъра на Русе ще бъде затворена за движение на автомобили на 28 февруари, петък, заради посещението на военния министър Красимир Каракачанов.

От 8:00 до 16:00 часа няма да се допускат превозни средства по ул.“Княжеска“ в периметъра от хотел „Ана Палас“ до пресечката с ул.„Епископ Босилков“.

Красимир Каракачанов идва в Русе, за да постави началото на честванията на 140-та годишнина от създаването на военните окръжия в страната. Той ще открие юбилейна плоча в 12 часа пред сградата на Военното окръжие  на ул.“Княжеска“, съобщи Русе Медиа.

По-късно от 13:30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се състои кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в България, а след това във фоайето на Доходното здание ще бъде открита и тематична изложба.

Припомняме, че на 27-ми септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите „Окръжни воински началници“, с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари