Затварят трапезарията на БЧК в Русе заради коронавируса

0
Все пак бездомните ще получават пакети с консерви
Все пак бездомните ще получават пакети с консерви

Трапезарията на Българския червен кръст в Русе, която повече от 10 години се грижи в студените месеци за прехраната на бездомните хора, няма да работи заради мерките срещу коронавирусната инфекция, научаваме от БНР.

Само през миналата зима 48 бездомни хора получаваха от Червения кръст в Русе всеки работен ден топла супа, готвено ястие и чай. Освен това на тяхно разположение имаше и баня с индивидуални хигиенни материали.

Това обаче ще бъде прекратено заради пандемията от коронавирус и ограничителните мерки, които наложиха властите. От Областния съвет на БЧК в Русе са решили, че все пак бездомните ще получават пакети с консерви.

В този момент, когато идват да си вземат хранителния пакет със сухи храни, тогава ще получават и топлата супа, поне един път да имат на седмица, и топлия чай, но това няма да може да става ежедневно“, обясни Антоанета Ябанозова от хуманитарната организация и допълни, че проблемите с бездомните хора ще стават все по-остри, тъй като дори настаняването им в приют според правилата трябва да е след отрицателен тест за коронавирус, а никой от тях не може да си го плати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари