Затварят дискотеките в област Шумен

0
Това се реши на извънредно неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб
Това се реши на извънредно неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб

Затварят се дискотеки, нощни барове и клубове в област Шумен.

Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Областният управител проф. Стефан Желев проведе тази сутрин извънредно неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, предвид трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и разпространението на коронавирусната инфекция в региона. 76 са новите случаи на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19, регистрирани в Единния информационен портал за последното денонощие.

Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система са 882. Над 100 пациенти с доказан COVID-19 са настанени за лечение в МБАЛ Шумен.

Във връзка с критичната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и необходимостта от въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен, Областният кризисен щаб реши:

1. Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

2. Областният кризисен щаб възлага на директора на РЗИ – Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, която влиза в сила от 18.00 часа на 24.10.2020 г. до 16.11.20 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари