Затрупан автомобил с хора в отсечката за Образцов чифлик

1
Извадиха тирове, закъсали по пътя Русе - Варна
Извадиха тирове, закъсали по пътя Русе - Варна Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

В Община Русе пътищата се почистват и осоляват заради снощния снеговалеж. Снежната покривка е два сантиметра, но има снегонавявания в определени участъци.

Градският транспорт в Русе се движи безпроблемно. Наличните машини на снегопочистващата фирма са работили и през нощта. Пътната настилка се обработва основно с инертни материали, съобщиха от общинската администрация.

•От общинската пътна мрежа са затворени сигнализираните пътища Мартен – Николово и Николово – Червена вода.

•Пътят Кубрат – Русе беше затворен, но е почистен и към настоящия момент е отворен. Затварянето на пътя създаде затруднение в придвижването на междуселищните автобуси, тъй като транспортната схема, обслужваща населени места от общината, е развита по него.

•В отсечката за Образцов чифлик са констатирани големи снегонавявания, имало е затрупан автомобил с хора. Изпратена е техника и ситуацията е овладяна.

•В кв. "Долапите" има авария на ВиК, която е оставила част от квартала без водоподаване. Дружеството е сигнализирано за отстраняване на повредата.

•Извадени са тежки камиони, които са закъсали по пътя Русе – Варна.

•По разклона от Хотанца за Ново село е имало навявания и закъсали автомобили – изпратена е техника за изваждане на хората и автомобилите от преспите

Призоваваме гражданите, на които се налага движение с автомобили, да се съобразяват с пътната обстановка. Тя е променлива предвид климатичните условия, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари